Τουρκία: Ο Ερντογάν μειώνει το κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν μειώνει το κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών
Θα καταργηθεί το τέλος 2% που καταβάλουν τα νοικοκυριά για την κρατική τηλεόραση του TRT, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Την απόφαση για μείωση του κόστους που πληρώνει τα νοικοκυριά της Τουρκίας στους λογαριασμούς ρεύματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο ίδιος, θα καταργηθεί το τέλος 2% που καταβάλουν τα νοικοκυριά για την κρατική τηλεόραση του TRT, ενώ θα καταργηθεί και το τέλος του 1% για τις εκκρεμείς ενεργειακές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ερντογάν, «θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε την παγκόσμια ενεργειακή κρίση χωρίς να επιβαρύνουμε τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου και χωρίς να θυματοποιούμε τους πολίτες μας».

Εν όψει των εκλογών του 2023 και των συνεχιζόμενων δοκιμών που περνά η τουρκική οικονομία, συνεργάτες του Ερντογάν ανέφεραν στο Reuters πως η Άγκυρα ετοιμάζει ένα πακέτο στήριξης για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, την αύξηση των εισοδημάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και μέτρα για την αύξηση των κατώτατου μισθού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Ανθεκτική στα σοκ η τουρκική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider