Reuters: Η Ιταλία δελεάζει την Intel για επένδυση 4 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Ιταλία δελεάζει την Intel για επένδυση 4 δισ. ευρώ
«Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια πολύ αναλυτική προσφορά προς την Intel, με τη συμφωνία να μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Οι συζητήσεις μας είναι σε προχωρημένο στάδιο» υποστηρίζει η κυβέρνηση Ντράγκι.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται να παρουσιάσει στην Intel μια προσφορά για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου τσιπ στην ευρωπαϊκή χώρα ύψους 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, η Ρώμη υποστηρίζει πως το σχέδιο για τη δημιουργία και λειτουργία ενός μεγάλου εργοστασίου θα αφορά ευνοϊκούς όρους για τα εργασιακά και ενεργειακά κόστη προς την Intel, με μέρος της επένδυσης να προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις της Ιταλίας.

Συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι ανέφερε, μάλιστα, στο Reuters πως η επένδυση θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 8 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια πολύ αναλυτική προσφορά προς την Intel, με τη συμφωνία να μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Οι συζητήσεις μας είναι σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν ικανοποίησε τη Wall Street η Intel - Στα 6,82 δισ. τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider