Ελλάδα
14-10-2021 | 11:37

Δήμας: Τα πρώτα 49 έργα έρευνας-καινοτομίας που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Μοιράσου το
Δήμας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Τα πρώτα 49 έργα έρευνας και καινοτομίας, που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως αναφέρει:

  • 13 ερευνητικά έργα έχουν λάβει "Seal of Excellence" (Σφραγίδα Αριστείας) από το Πρόγραμμα Horizon της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προϋπολογισμός: 18,2 εκατ. ευρώ.
  •  36 επενδυτικά σχέδια από την δράση Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, έχουν ήδη αξιολογηθεί και έχουν λάβει πολύ υψηλή βαθμολογία στο κριτήριο «αριστείας» αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού. Τα έργα αυτά αποτελούν συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών. Προϋπολογισμός: 24,7 εκατ. ευρώ.

«Κεντρικός μας στόχος είναι να συνδέσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την έρευνα που παράγεται στην χώρα από τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η υλοποίηση των παραπάνω έργων, με την χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό», σημειώνει ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δήμας: Η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει σε έρευνα και καινοτομία στη Ν/Α Ευρώπη

MUST READ

Προχωρημένο το ελληνικό και το ισπανικό σχέδιο ανάκαμψης -Τον Νοέμβριο το αίτημα της Ελλάδας για την α' δόση

Ηλεκτρικά λεωφορεία, ΒΟΑΚ, αντιπλημμυρικά, αναδάσωση και Τατόι στο Ελλάδα 2.0 - Τα 36 νέα έργα ύψους 1,34 δισ.