Βρετανία: Οι αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων της BoE εντός του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Οι αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων της BoE εντός του 2021
Στην τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας, δύο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου.

Την αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE) εντός του 2021 και μέχρι τον Δεκέμβριο φαίνεται πως αναμένουν οι αγορές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση τον δείκτη SONIA, που χρησιμοποιείται για το μέσο όρο του επιτοκίου με τον οποίο δανείζονται οι βρετανικές τράπεζες και χρησιμοποιείται ως προπομπός των αποφάσεων της BoΕ, το μέσο επιτόκιο αναμένεται στο 0,1% ή αυξημένο κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της BoE, Μάικλ Σόντερς, δήλωσε πως «οι αγορές δεν κάνουν λάθος ποντάροντας στην αύξηση των επιτοκίων».

Σημειώνεται πως στον απόηχο των παραπάνω, η στερλίνα ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας, δύο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου, με στόχο την καταπολέμηση των αυξήσεων των τιμών σε σειρά προϊόντων και αγαθών, όπως οι ενεργειακές τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση της BoE για τον κίνδυνο απότομης διόρθωσης σε ομόλογα και μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider