Τουρκία: Ο Ερντογάν έντονα δυσαρεστημένος με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ο Ερντογάν έντονα δυσαρεστημένος με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας
Η απροθυμία του Καβζτιόγλου για σημαντική μείωση μείωση του βασικού επιτοκίου της τράπεζας κύριος λόγος για τον εκνευρισμό του Τούρκου προέδρου.

Έντονα δυσαρεστημένος με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Σαχάπ Καβτζιόγολου, φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων που επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει, το Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βασικός λόγο για τη δυσφορία Ερντογάν προς τον διοικητή της τράπεζας, που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος όρισε πριν από 7 μήνες, είναι η απροθυμία του Καβτζιόγλου για μείωση του βασικού επιτοκίου της τράπεζας, η οποία παρά τις συνεχείς πιέσεις για σημαντική και μεγάλη μείωση του επιτοκίου κατά του τελευταίους μήνες, έγινε τον Σεπτέμβριο, με το επιτόκιο να μειώνεται οριακά στο στο 18% από το 19% .

Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για απομάκρυνση του Καβτζιόγλου από την θέση του διοικητή της τράπεζας, ενώ η τουρκική προεδρία δεν ανταποκρίθηκε σε ερώτημα για την εμπιστοσύνη του Ερντογάν στον κεντρικό τραπεζίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Απρόσμενη μείωση του βασικού επιτοκίου - Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η λίρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider