Διεθνή
07-10-2021 | 12:53

Eneos: Η πετρελαϊκή εταιρεία αγοράζει την Japan Renewable Energy για 1,8 δισ. δολάρια

Newsroom
Μοιράσου το
Eneos: Η πετρελαϊκή εταιρεία αγοράζει την Japan Renewable Energy για 1,8 δισ. δολάρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Eneos Holdings, ο μεγαλύτερος διυλιστής καυσίμων της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να αγοράσει την Japan Renewable Energy για περίπου 1,8 δισ. δολάρια από την Goldman Sachs και το κρατικό ταμείο πλούτου της Σιγκαπούρης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλη αγορά εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από κορυφαία ιαπωνική εταιρεία πετρελαίου, καθώς η Eneos φαίνεται να απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα.

Με έτος ίδρυσης το 2012, η Japan Renewable Energy αναπτύσσει και κατασκευάζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει ενεργειακή δυνατότητα 419 MW ηλιακής, χερσαίας αιολικής και βιομάζας σε λειτουργία, με επιπλέον 410 MW υπό κατασκευή.

Εκπρόσωπος της Eneos είπε ότι η εταιρεία εξετάζει διάφορες επιλογές για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ΑΠΕ, αλλά ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. 

Όπως και οι ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Royal Dutch Shell, οι πετρελαϊκές εταιρείες της Ιαπωνίας μετατοπίζονται σε νέους τομείς, ειδικά μετά την αύξηση των δεσμεύσεων του Τόκιο για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα μαζί με άλλες χώρες.

Η Ιαπωνία έχει θέσει σχεδόν διπλούς επίσημους στόχους για ΑΠΕ και η κίνηση υποδηλώνει την πρόθεση της Eneos να ξεκινήσει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα καθώς επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση.

Η Eneos ελέγχει τη μισή αγορά βενζίνης και άλλων καυσίμων στην Ιαπωνία, αλλά εδώ και πολλά χρόνια η πελατειακή της βάση συρρικνώνεται λόγω της μείωσης του πληθυσμού και της αλλαγής των προτιμήσεων.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.