DeFi πλατφόρμα στέλνει κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες - Ο ιδρυτής ζητά να του επιστραφούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DeFi πλατφόρμα στέλνει κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες - Ο ιδρυτής ζητά να του επιστραφούν
Το αν οι αποδέκτες των ποσών επιλέξουν να επιστρέψουν τα εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα μένει να το δούμε.

Περίπου 90,1 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν λανθασμένα στους χρήστες του δημοφιλούς πρωτοκόλλου DeFi Compound μετά από μια αναβάθμιση που πήγε εντελώς λάθος. Τώρα, ο ιδρυτής κάνει μια έκκληση - και εξαπολύει μερικές απειλές - να δώσει κίνητρα για την εθελοντική επιστροφή των κρυπτονομισμάτων της πλατφόρμας.

«Εάν λάβατε ένα μεγάλο, λανθασμένο ποσό από την COMP από σφάλμα του πρωτοκόλλου Compound: Παρακαλώ επιστρέψτε το», έγραψε στο Twitter αργά την Πέμπτη ο Ρόμπερτ Λέσνερ, ιδρυτής της Compound Labs.

Στην συνέχεια ο Λέσνερ ενημερώνει τους χρήστες πως μπορούν να κρατήσουν το 10% του ποσού ως white-hats (χάκερς με ηθικούς σκοπούς), αλλιώς θα τους καταγγείλει στην εφορία.

Το αν οι αποδέκτες των ποσών επιλέξουν να επιστρέψουν τα εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα μένει να το δούμε, και αν το ιστορικό προηγούμενο παρέχει οποιαδήποτε ένδειξη, είναι σίγουρα πιθανό.

«Το Alchemix, άλλο πρωτόκολλο DeFi, γνώρισε παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγους μήνες, όταν έδωσε περισσότερες ανταμοιβές από τις προβλεπόμενες», δήλωσε στο CNBC ο ερευνητής ασφάλειας blockchain, Μούντιτ Γκούπτα. «Σχεδόν όλοι όσοι πήραν τις ανταμοιβές επέστρεψαν το επιπλέον ποσό»

Αυτό που διαφέρει εδώ είναι ότι το Alchemix έχασε μόλις 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά ο Γκούπτα παραμένει ελπιδοφόρος.

«Αυτό με κάνει αισιόδοξο ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν τα περισσότερα από τα ψηφιακά νομίσματα COMP, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider