Η Mastercard μπαίνει στον χώρο του «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» και των πληρωμών με δόσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mastercard μπαίνει στον χώρο του «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» και των πληρωμών με δόσεις
Ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Δόσεις Mastercard» για την αμερικάνικη, αυστραλέζικη και βρετανική αγορά που θα ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

H Mastercard «εισβάλει» στον ανταγωνιστικό χώρο των δόσεων επιτρέποντας σε τράπεζες και startups να λανσάρουν τις δικές τους προσφορές «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα».

Ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Δόσεις Mastercard» για την αμερικάνικη, αυστραλέζικη και βρετανική αγορά που θα ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Αυτή η αυξανόμενη τάση επιτρέπει στους αγοραστές να «μοιράζουν» τις αγορές σε μηνιαίες, συχνά άτοκες, δόσεις.

Η Mastercard δεν δανείζει απευθείας σε πελάτες. Το δίκτυο της λειτουργεί ως ενδιάμεσος στην διαδικασία πληρωμής με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σε αυτή τη περίπτωση επιτρέπει στις τράπεζες και στις fintech εταιρείες να συνδεθούν στο πρόγραμμα της Mastercard και να προσφέρουν δάνεια.
Το καταναλωτικό τμήμα της Barclays στις ΗΠΑ, η SoFi, η Synchrony και η Marqeta είναι μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη Mastercard για τη χορήγηση δανείων με δόσεις.

«Οι καταναλωτές επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για τη δυνατότητα του αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο Κρεγκ Βόσμπουργκ, επικεφαλής προϊόντων της Mastercard. «Χρησιμοποιεί τη δύναμη του δικτύου Mastercard και το franchise για να το φέρει στην αγορά σε μεγάλη κλίμακα».

Τα λεγόμενα δάνεια BNPL αυξάνουν τις πωλήσεις κατά 45% μέσο όρο και μειώνουν την ακύρωση παραγγελιών κατά 35%, σύμφωνα με τη Mastercard. Ο Βόσμπουργκ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Mastercard στη Βόρεια Αμερική, είπε ότι οι έμποροι βλέπουν αυτά τα είδη δανείων ως έναν τρόπο για να αυξήσουν τις πωλήσεις. Οι πελάτες, εν τω μεταξύ, τείνουν να στραφούν σε αυτά τα δάνεια ως φθηνότερες και πιο βολικές εναλλακτικές λύσεις από την παραδοσιακή πίστωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider