Σε χαμηλό πέντε μηνών το καταναλωτικό κλίμα στη Βρετανία το Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό πέντε μηνών το καταναλωτικό κλίμα στη Βρετανία το Σεπτέμβριο
Πλήγμα δέχτηκε η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και το τέλος της κρατικής στήριξης επηρέασαν το κλίμα.

Πλήγμα δέχτηκε η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας σε χαμηλό πέντε μηνών, καθώς οι ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και το τέλος της κρατικής στήριξης επηρέασαν το κλίμα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK διαμορφώθηκε στις -13 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση πέντε μονάδων από τον Αύγουστο και διαψεύδοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν -7 μονάδες, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και οι φόβοι για τον πληθωρισμό κλόνισαν την εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες.

«Με αφορμή τις ανησυχίες για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα, την αύξηση του πληθωρισμού, τις αυξήσεις φόρων, τα άδεια ράφια και το τέλος της νομισματικής χαλαρότητας, ο Σεπτέμβριος βρίσκει τους καταναλωτές να φρενάρουν καθώς όσοι βρίσκονται ήδη σε οικονομική δυσκολία αναμένουν μια πιθανή μεγαλύτερη κρίση», δήλωσε ο Joe Staton της GfK.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider