Ελλάδα
22-09-2021 | 16:00

Σταϊκούρας: Η Έκθεση Αξιολόγησης αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Η Έκθεση Αξιολόγησης αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Eμφανή σημάδια ανάκαμψης ταχύτερα του αναμενομένου, αναγνωρίζει η 11η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Κομισιόν, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταικούρα, παρόλο μάλιστα που η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας έγινε αργότερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί κατά την προηγούμενη Έκθεση Αξιολόγησης.

Μάλιστα, κάνει ειδικές αναφορές στην αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

Ο υπουργός κάνει λόγο για ακόμα μία αναγνώριση της μεθοδικής προσπάθειας  πολιτών και Πολιτείας στο πεδίο της οικονομίας, υπό αντίξοες – διεθνώς – συνθήκες.

Απαριθμώντας τα σημεία όπου η Έκθεση αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει:

Την συνέχιση με καλό ρυθμό της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και τα εμβληματικά έργο του Ελληνικού, της Εγνατίας Οδού και στη ΔΕΠΑ Υποδομών, η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Φορολογική Διοίκηση, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος και η Ψηφιακή Διακυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η έκθεση αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Στην δήλωση του, συνεχίζει πως η Έκθεση «επιβεβαιώνει ότι η επίπτωση της πανδημίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση – με “αιχμή” την παράταση του προγράμματος “Ηρακλής”, τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας και τα προγράμματα “Γέφυρα” –, καθώς και στα μέτρα που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Πιστοποιεί τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, καταγράφοντας βελτίωση στο βασικό σενάριο, σε σύγκριση με τη 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας.

Προκλήσεις και δυσκολίες τις οποίες όμως θα αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, ενότητα, υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές της χώρας, προκειμένου να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενισχυμένη Εποπτεία: θετικό πόρισμα για μεταρρυθμίσεις & μέτρα στήριξης - Επιτάχυνση σε ΤΧΣ, κρατικά φέσια, ΕΝΦΙΑ