Μπ. Τζόνσον και Τζ. Μπέζος συζήτησαν για το θέμα της φορολογίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπ. Τζόνσον και Τζ. Μπέζος συζήτησαν για το θέμα της φορολογίας
Το θέμα της φορολογίας συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Το θέμα της φορολογίας συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός έθιξε το θέμα της φορολογίας και ελπίζει ότι θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας της G7 για τους φόρους», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση του Bezos Earth Fund, να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προστασία δασών και την αφαίρεση του άνθρακα από τον αέρα», σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μπέζος συμφώνησαν να συνεργαστούν για να δουν τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει», καταλήγει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στη διάσκεψη για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

Σημειώνεται πως ο Μπέζος δεσμεύτηκε χθες, Δευτέρα, να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δωρεές φέτος οι οποίες θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Bezos Earth Fund, το οποίο ο ιδρυτής της Amazon άρχισε να λειτουργεί πέρυσι για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την χορήγηση 10 δισ. δολαρίων στη χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που αγωνίζονται κατά των κλιματικών αλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider