H BlackRock απαντά στον Σόρος: Οι επενδύσεις μας στην Κίνα διασφαλίζουν τα κεφάλαια των πελατών μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H BlackRock απαντά στον Σόρος: Οι επενδύσεις μας στην Κίνα διασφαλίζουν τα κεφάλαια των πελατών μας
Το γεγονός πως οι ΗΠΑ και οι Κίνα διατηρούν ισχυρότατους εμπορικούς δεσμούς, επισημαίνει η επενδυτική εταιρεία BlackRock, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όσα ανέφερε σε σχόλιό του στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος.

Το γεγονός πως οι ΗΠΑ και οι Κίνα διατηρούν ισχυρότατους εμπορικούς δεσμούς, με την αξία των κεφαλαίων που διακινήθηκαν το 2020 μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη να ξεπερνά τα 600 δισ. δολάρια, επισημαίνει η επενδυτική εταιρεία BlackRock, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όσα ανέφερε σε σχόλιό του στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος.

«ΗΠΑ και Κίνα διατηρούν μία περίπλοκη και ισχυρή οικονομική σχέση», ανέφερε σχετικά εκρπόσωπος της εταιρείας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του Σόρος, ο οποίος χαρτακτήρισε το επενδυτικό άνοιγμα της BlackRock στην ασιατική χώρα ως επικίνδυνο βήμα για την ασφάλεια των ΗΠΑ αλλά και για τις επενδύσεις των πελατών της.

«Διαμέσου της επενδυτικής μας δραστηριότητας στην Κίνα που είναι επικεντρωμένη σε συνταξιοδοτικά προγράμματα, οικονομικοί οργανισμοί και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ανά τον κόσμο είναι σε θέση να συμβάλουν στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε στη συνέχεια εκπρόσωπος της BlackRock, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι κινήσεις της εταιρείας στοχεύουν στην διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών της, οι οποίοι επιθυμούν επενδύσεις με μεγάλο εύρος, χωρίς να εξαιρούν την Κίνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η πρόεδρος της BlackRock Ρέιτσελ Λορντ, η οποία επισήμανε πως το fund έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 110.000 επενδυτές, με κεφάλαια ύψους 1,08 δισ. δολαρίων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο για την επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων στην Κίνα και είμαστε ευγνώμονες για τη συντριπτική υποστήριξη των επενδυτών», δήλωσε η Λορντ.

Υπενθυμίζεται πως σε σχόλιό του για τις κινήσεις της BlackRock, ο Τζορτζ Σόρος χαρακτήρισε «τραγικό σφάλμα» την απόφαση της BlackRock Inc. να επενδύσει κεφάλαια ύψους δισεκατομμυρίων στην Κίνα, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το ρίσκο στο οποίο βάζει τους πελάτες της, θέτει και σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κίνα είναι πιθανό να επιφέρουν απώλειες κεφαλαίων για τους πελάτες της BlackRock, ενώ είναι σε θέση να ζημιώσει την εθνική ασφάλεια τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων δημοκρατιών ανά τον κόσμο», ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο επιχειρηματίας.

Σημειώνεται, τέλος, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας καταφέρεται εναντίον όσων επιλέγουν να επενδύσουν στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε χαρακτηρίσει την Κίνα ως «τον μεγαλύτερο εχθρό των ανοιχτών κοινωνιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider