Οικονομία | Ελλάδα
08-09-2021 | 11:57

DBRS: Ανάπτυξη 5,2% φέτος για την ελληνική οικονομία

Μοιράσου το
DBRS: Ανάπτυξη 5,2% φέτος για την ελληνική οικονομία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η DBRS, εκτιμώντας πλέον πως ο ρυθμός ανάπτυξης για φέτος θα διαμορφωθεί στο 5,2%.

Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα παραμείνει ισχυρός και για το 2022 καθώς θα παραμείνει στο 5%. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον η DBRS υιοθετεί είναι πιο αισιόδοξο σενάριο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκανε όπως το μέτριο σενάριο, που πλέον αποσύρονται.

Από την άλλη, σε ό,τι αφορά την ανεργία στη χώρα αναμένεται να κινηθεί φέτος στο 16,6% προτού υποχωρήσει στο 15,2% το 2022, σύμφωνα με τη DBRS.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις της DBRS, το μέτριο σενάριο για της ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο για 5% το 2021 αλλά και το 2022 ενώ στο δυσμενές η ανάπτυξη τοποθετούνταν στο 3% το 2021 και στο 1,5% το 2022.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως παρότι η πανδημία παραμένει μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας, ο αντίκτυπος στους πιο ευάλωτους κλάδους όπως είναι τα ταξίδια και η φιλοξενία έχει ήδη αποτυπωθεί. Για άλλους κλάδος, ο μελλοντικός μακροοικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας δεν αναμένεται πλέον να υπερβεί τις παραμέτρους μιας κανονικής ύφεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.