Δυσοίωνη η εικόνα της εστίασης στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυσοίωνη η εικόνα της εστίασης στις ΗΠΑ
Δυσοίωνη μοιάζει η εικόνα της εστίασης στις ΗΠΑ καθώς φαίνεται να μένει χαμηλά στο ζήτημα των προσλήψεων.

Δυσοίωνη μοιάζει η εικόνα της εστίασης στις ΗΠΑ καθώς φαίνεται να μένει χαμηλά στο ζήτημα των προσλήψεων.

Σύμφωνα με το Marketwatch και με τα καταστήματα εστίασης σε περιοχές του Τέξας Αμερικανοί πολίτες και όχι μόνο δεν στέλνουν βιογραφικά και αιτήσεις για απασχόληση ενώ μετά από συνεντεύξεις τα πατάνε πριν καν αρχίσουν να εργάζονται.

Τα εστιατόρια δυσκολεύονταν να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ακόμη και πριν από την πανδημία. Όπως ανέφερε στο Marketwatch ο Hudson Riehle, ανώτερος αντιπρόεδρος στο National Restaurant Associationη οι προσλήψεις και η διατήρηση εργαζομένων «ήταν η κορυφαία πρόκληση του κλάδου για πολλά χρόνια.

Οι πολλές ώρες και οι δύσκολες συνθήκες εργασίας σε συνδυασμό με το τις σχετικά χαμηλές αμοιβές, καθώς ο μέσος μισθός ήταν 24.190 δολάρια ετησίως το 2020, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας δημιουργούν εμπόδια στην προσπάθεια προσέλκυσης εργαζομένων.

Αυτή η πρόκληση ωστόσο έχει ενταθεί καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί έχουν αρχίσει να πηγαίνουν ξανά στα εστιατόρια. «Καθώς οι καταναλωτές έχουν αυξήσει τις επισκέψεις τους στα εστιατόρια δημιουργείται μεγαλύτερη ανάγκη για εργαζόμενους», είπε ο Riehle στο MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider