Στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου προχωρά η Ισπανία με στόχο 5 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην έκδοση του πρώτου πράσινου ομολόγου προχωρά η Ισπανία με στόχο 5 δισ. ευρώ
Στην τελική ευθεία για την έκδοση του πρώτου της πράσινου ομολόγου βρίσκεται η Ισπανία, με το οικονομικό επιτελείο να προσβλέπει στην άντληση 5 δισ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία για την έκδοση του πρώτου της πράσινου ομολόγου 20ετούς ωρίμανσης βρίσκεται η Ισπανία, με το οικονομικό επιτελείο της χώρας να προσβλέπει στην άντληση συνολικού ποσού ύψους 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ισπανία θα προχωρήσει σήμερα Δευτέρα στις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ αύριο αναμένεται η εκκίνηση της κατάθεσης των προσφορών, όπως αναφέρουν πηγές με πλήρη γνώση των γεγονότων.

Η Ισπανία θα γίνει η τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα βγει στις αγορές με το πράσινο ομόλογο μετά την Ιταλία και την Γαλλία, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει και η Γερμανία, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα εντός του Σεπτεμβρίου.

«Η ισπανική έκδοση του πράσινου ομολόγου αναμένεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως η αγορά είναι έτοιμη να υποδεχθεί ανάλογες προσφορές», τονίζει ο Αντουάν Μπουβέ, στρατηγικός αναλυτής της ING, συμπληρώνοντας παράλληλα πως «η ιταλική έκδοση υπερκαλύφθηκε από προσφορές ως και 10 φορές».

Τέλος, στο δημοσίευμα του Bloomberg τονίζεται πως η έκδοση του πράσινου ομολόγου θα «τρέξει» παράλληλα με τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού της χώρας, ενώ υπογραμμίζεται πως τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοσή του θα πρέπει να αναδρομολογηθούν για τη στήριξη δράσεων ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider