Ευρωζώνη: Σε χαμηλό δυο μηνών ο PMI - Παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία για το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σε χαμηλό δυο μηνών ο PMI - Παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία για το γ' τρίμηνο
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI υποχώρησε σε χαμηλό δυο μηνών, στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 60,2 τον Ιούλιο. 

Σε τροχιά ανάπτυξης παραμένει η οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι έχασε από τη δυναμική της τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI για τη ζώνη του ευρώ, υποχώρησε σε χαμηλό δυο μηνών, στις 59,5 μονάδες τον Αύγουστο από τις 60,2 τον Ιούλιο.

«Η αισιοδοξία προέρχεται από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και 21 χρόνια, για δεύτερο μήνα, κάτι που αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να ενισχύσουν τη λειτουργική τους ικανότητα και να καλύψουν τη ζήτηση, η οποία τελικά θα βοηθήσει περαιτέρω στη μείωση των πιέσεων στις τιμές», ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλό έξι μηνών, στις 59,2 από τις 61,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 59,7 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών, από τις 59,8 μονάδες τον Ιούλιο.

Γαλλία και Γερμανία

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο σύνθετος PMI στη Γαλλία, συγκεκριμένα στις 55,9 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 56,6 τον Ιούλιο.

Στη Γερμανία ο δείκτης μειώθηκε στις 60,6 από τις 62,4 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλό δύο μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider