Κρατική Αρωγή στους πυρόπληκτους: Πιστώθηκαν 3,7 εκατ. ευρώ σε 528 δικαιούχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρατική Αρωγή στους πυρόπληκτους: Πιστώθηκαν 3,7 εκατ. ευρώ σε 528 δικαιούχους
Στόχος οι πληρωμές να γίνονται σε τακτική βάση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Πάνω από τα εκατ. οι αποζημιώσεις που ζητούν οι πολίτες.

Πάνω από 3,7 εκατ. ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς της πρώτης ομάδας πολιτών που ζημιώθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές των περασμένων ημερών στην Ελλάδα.

Συνολικά μέχρι τις 18:00 σήμερα το απόγευμα είχαν κατατεθεί αιτήσεις από 1054 μοναδικά ΑΦΜ, με δικαιούχους πληρωμής 800 μοναδικά ΑΦΜ (οι υπόλοιποι 254 είναι στις άλλες κατηγορίες πχ απαλλαγής ΕΝΦΙΑ). Το συνολικό ύψος του ποσού των αποζημιώσεων που έχουν αιτηθεί μέχρι τώρα οι πυρόπληκτοι πολίτες, είναι 5.439.183€ .

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι οι πληρωμές να γίνονται σε τακτική βάση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της κρατικής αρωγής, «πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής. 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, λοιπόν, σε λιγότερο από δύο ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχει διατεθεί, ήδη, ποσό συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ στους πρώτους 528 πολίτες (μοναδιαία ΑΦΜ), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενεργοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 2021. Μέσω αυτής, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021, μπορούν – για πρώτη φορά – με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρωγή: Υποβλήθηκαν 550 αιτήσεις έως τώρα - Από Παρασκευή η πρώτη πληρωμή

ΑΡΩΓΗ: Βήμα -βήμα η αίτηση στην πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους

gazzetta
gazzetta reader insider insider