ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Πάουελ στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Πάουελ στην Fed
Ο Στιβ Ντέινς, μέλος της ς Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας είναι ο πρώτος που τοποθετείται υπέρ της παραμονής του Πάουελ ως επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα πρέπει να διατηρήσει τον Τζερόμ Πάουελ στη θέση του διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed), ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Στιβ Ντέινς, σε επιστολή του προς τον Μπάιντεν.

Το μέλος της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας είναι ο πρώτος που τοποθετείται υπέρ της παραμονής του Πάουελ ως επικεφαλής της Fed, εν όψει της λήξης της τρέχουσας θητείας του Πάουελ στην τράπεζα, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ντέινς, αναφέρει στην επιστολή τους «η αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας της Fed αυτή την κρίσιμη ώρα θα μπορούσε να στείλει μηνύματα αβεβαιότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα και να υποσκάψει την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση του κορονοϊού.

Ο Ρεπουμπλικνός γερουσιαστής προσθέτει ότι η διατήρηση του Πάουελ στην Fed αποτελεί «σημάδια διακομματική στήριξης στην ηγεσία της τράπεζας και μήνυμα πως η Fed θα δράσει για τη διατήρηση των σταθερών τιμών και της πλήρους επανάκαμψης της απασχόλησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed προετοιμάζεται για την έναρξη του tapering φέτος, δείχνουν τα πρακτικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider