Η Amazon έχασε 14 δισ. δολάρια σε μια ημέρα κι ο Μπέζος «έπεσε» από την κορυφή των πλουσίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon έχασε 14 δισ. δολάρια σε μια ημέρα κι ο Μπέζος «έπεσε» από την κορυφή των πλουσίων
Η πτώση της καθαρής περιουσίας του Μπέζου επέτρεψε στον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό να διεκδικήσει την Νο 1 θέση στη λίστα των υπερ-πλούσιων.

Ο Τζεφ Μπέζος έχασε τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη» επειδή η καθαρή του περιουσία μειώθηκε κατά 13,9 δισ. δολάρια σε μια μέρα.

Η περιουσία του Μπέζος μειώθηκε επειδή η τιμή της μετοχής της Amazon δέχθηκε ένα πλήγμα 7% την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η εταιρεία ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη για το β’ τρίμηνο.

Η πτώση της καθαρής περιουσίας του Μπέζος επέτρεψε στον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό να διεκδικήσει την Νο 1 θέση στη λίστα των υπερ-πλούσιων. O Αρνό ηγείται του ομίλου πολυτελείας LVMH στις θυγατρικές της οποίας περιλαμβάνονται οι Louis Vuitton, Sephora, Moët & Chandon και Tiffany & Co.

Μπορεί να φαινόταν πως ίσως μια παγκόσμια πανδημία και η επακόλουθη οικονομική ύφεση θα έβαζε λίγο πίσω την αγορά προϊόντων πολυτελείας, αλλά ο Αρνό αύξησε εντυπωσιακά τον πλούτο του κατά σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Η καθαρή περιουσία του Αρνό ανήλθε στα 195,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Δευτέρα, ενώ του Μπέζος στα 192,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπέζος έγραψε ιστορία το 2020 ως το πρώτο άτομο που «άξιζε» 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η Amazon απολάμβανε μεγάλα κέρδη λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι ανταγωνίζονταν για την κορυφή όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αλλά η πρόσφατη εκτίναξη του Αρνό έβαλε τέλος στο σερί των 50 ημερών του Μπέζος στην κορυφή του λίστας, σύμφωνα με το Forbes.

Photo: GettyImages/IdealImage

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider