Διεθνή
19-07-2021 | 15:58

Δισεκατομμυριούχος Μπ. Άκμαν: Η Δέλτα δεν θα ανακόψει την ισχυρή οικονομική άνθηση

Newsroom
Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος Μπ. Άκμαν: Η Δέλτα δεν θα ανακόψει την ισχυρή οικονομική άνθηση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης δέλτα δεν αποτελεί απειλή για το οικονομικό άνοιγμα, βλέποντας τα επιτόκια να αυξάνονται μαζί με τη μεγάλη επιστροφή.

«Ελπίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι να παρακινείται όποιος δεν παίρνει το εμβόλιο να πάρει το εμβόλιο. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τις συμπεριφορές σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Ackman σε συνέντευξή του στο CNBC. «Θα δείτε μια τεράστια, κατά την άποψή μου, οικονομική άνθηση... Θα έχουμε μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομία να καταφτάνει το φθινόπωρο».

Εικόνα

Στα μέσα Μαρτίου, στο αποκορύφωμα της κρίσης της Covid-19, ο Ackman προειδοποιούσε τους επενδυτές ότι «έρχεται κόλαση» και παρότρυνε τον Λευκό Οίκο να κλείσει τη χώρα για ένα μήνα.

Λίγες μέρες μετά, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management αποκάλυπτε ότι η εταιρεία του κέρδισε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σορταρίσματα εναντίον αγορών τον Μάρτιο.

Ο διαχειριστής hedge fund στοιχηματίζει πολύ στην ανάκαμψη στις βιομηχανίες εστίασης, λιανικής και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οι κορυφαίες συμμετοχές του στο τέλος του α’ τριμήνου περιελάμβαναν τους Lowe's, Hilton, Restaurant Brands και Chipotle. Πήρε πρόσφατα μετοχές της Domino's Pizza μετά από μια πτώση στην τιμή της.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.