Π. Τζεντιλόνι - Ecofin: Σημαντική η σημερινή ημέρα - 12 εθνικά σχέδια αναμένεται να εγκριθούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Π. Τζεντιλόνι - Ecofin: Σημαντική η σημερινή ημέρα - 12 εθνικά σχέδια αναμένεται να εγκριθούν
Τις επόμενες εβδομάδες θα αποδεσμευθεί η προχρηματοδότηση γι' αυτές τις δώδεκα χώρες», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Δώδεκα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας αναμένεται να εγκριθούν», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αυτή είναι η πραγματική εκκίνηση των εθνικών σχεδίων που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Τις επόμενες εβδομάδες θα αποδεσμευθεί η προχρηματοδότηση γι' αυτές τις δώδεκα χώρες», συνέχισε ο Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό που η επίσημη έγκριση αυτών των εθνικών σχεδίων έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται καθ'οδόν.

«Αυτό θα τονώσει την εμπιστοσύνη στις αγορές και στις χώρες και θα επιτρέψει στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να το κάνουμε να πετύχει. Η σημερινή επίσημη απόφαση είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τα εθνικά σχέδια, όμως το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες και χρόνια θα είναι το αποφασιστικό κομμάτι αυτού του άνευ προηγουμένου προγράμματος», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider