Ελλάδα
12-07-2021 | 16:35

Χρ. Σταϊκούρας από Eurogroup: Μεγάλη επιτυχία η έγκριση των σχεδίων ανάκαμψης -Πρόκληση τώρα η εφαρμογή

Newsroom
Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας από Eurogroup: Μεγάλη επιτυχία η έγκριση των σχεδίων ανάκαμψης -Πρόκληση τώρα η εφαρμογή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ως μια μεγάλη, συλλογική επιτυχία χαρακτήρισε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την υιοθέτηση των πρώτων εθνικών σχεδίων ανάκαμψης, τονίζοντας ότι το επόμενο στοίχημα για την Ελλάδα είναι η γρήγορα και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που προβλέπει το Ελλάδα 2.0. Αναλυτικά ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε τα εξής

«Παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει, σημαντικά, αυτή τη διαδικασία. Η υιοθέτηση των πρώτων δώδεκα Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μία μεγάλη, συλλογική επιτυχία. 

Είμαι ικανοποιημένος που το Ελληνικό Σχέδιο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών. 

Ένα φιλόδοξο Σχέδιο που θα οδηγήσει σε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα κλείσει το επενδυτικό κενό, θα βελτιώσει τη διαθρωτική ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. 

Η απόφαση του Ecofin θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση σημαντικών πόρων προς την ελληνική οικονομία. Το επόμενο "στοίχημα" είναι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των 68 μεταρρυθμίσεων και των 106 επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο. Και θα το κερδίσουμε!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.