Τ. Σαρανχέιμο (EWG): Η Ελλάδα ξεκινά από πολύ καλή θέση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τ. Σαρανχέιμο (EWG): Η Ελλάδα ξεκινά από πολύ καλή θέση για το Ταμείο Ανάκαμψης
Το ελληνικό πρόγραμμα ξεκινά από καλύτερη βάση από αρκετές χώρες της ΕΕ το πλάνο για το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσα ο Φινλανδός επικεφαλής του Euro Working Group.

Στο σχεδιασμό του Euro Working Group για την αξιολόγηση του προγράμματος κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα οδηγήσει στην έγκριση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του EWG, Τόμας Τ. Σαρανχέιμο.

Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στην «25ο Συνέδριο Στρογγυλής Τραπέζης» του Economist, ο Φινλανδός αξιωματούχος υπογράμμισε το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μέγεθος του χρηματοδοτικού πακέτου για τη στήριξη της οικονομίας της ΕΕ και σημείωσε πως «όλο τα σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι φιλόδοξα και αυτό αποτελεί μια επιτυχία για την Ένωση και την Κομισιόν».

Μιλώντας για τη σχέδιο της Αθήνας και το «Ελλάδα 2.0», ο κ. Σαρανχέιμο υποστήριξε «το ελληνικό σχέδιο ξεκινά από καλύτερη βάση από αρκετές χώρες της ΕΕ το πλάνο για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ωστόσο, σημείωσε πως ενώ το ελληνικό πλάνο για το Σχέδιο Ανάκαμψης είναι θετικό, όλα θα κριθούν στο βαθμό και στην ταχύτητα εφαρμογής του προγράμματος.

Στη συνέχεια, ο ίδιος έκανε λόγο για τις προκλήσεις που παρουσιάζουν τα Σχέδια Ανάκαμψης όλων των χωρών της ΕΕ, σημειώνοντας το εύρος και τους τομείς που αφορούν.

«Χρειάζεται να αντιληφθούμε τις προκλήσεις που παρουσιάσει κάθε χώρα ξεχωριστά» συμπλήρωσε ο κ. Σαρανχέιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider