Μια εβδομάδα νωρίτερα φέτος οι θερινές εκπτώσεις - Ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια εβδομάδα νωρίτερα φέτος οι θερινές εκπτώσεις - Ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου
Μια εβδομάδα νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος οι θερινές εκπτώσεις με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από υπουργείο Ανάπτυξης.

Την έναρξη των θερινών εκπτώσεων μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ισχύει αποκλειστικά για το 2021 και «ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Το λιανεμπόριο άλλωστε αποτελεί έναν από τους κλάδους που επλήγησαν βαρύτατα από την πανδημία καθώς τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά για πολλούς μήνες ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτούργησαν με αυστηρούς περιορισμούς και με τις μεθόδους click away και click inside. Ιδιαίτερα σε κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση οι απώλειες ήταν τεράστιες ενώ οι έμποροι έχουν μεγάλα αποθέματα από αδιάθετα εμπορεύματα στα ράφια τους λόγω της υποτονικής καταναλωτικής κίνησης των προηγούμενων μηνών, τα οποία είναι μία ευκαιρία να διαθέσουν τώρα σε καλές τιμές για τους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι οι έμποροι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης κεφάλαιο κίνησης αντίστοιχο με εκείνα της εστίασης και τουρισμού για τους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, με το υπουργείο Ανάπτυξης να εξετάζει τα περιθώρια που υπάρχουν για να δημιουργηθεί μία δράση μέσω ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider