Ένας στους 5 νέους στις ΗΠΑ ούτε δουλεύει ούτε σπουδάζει 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας στους 5 νέους στις ΗΠΑ ούτε δουλεύει ούτε σπουδάζει 
σημαία των ΗΠΑ
Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο κατά 740.000 ή 24%, σε σχέση με πέρυσι, με τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. 

Σχεδόν ένας στους 5 νέους στις ΗΠΑ ούτε δούλευαν ούτε σπούδαζαν το πρώτο τρίμηνο, με τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Για τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, σχεδόν 3,8 εκατ. Αμερικανοί, ηλικίας 20 - 24 δεν είχαν δουλειά, δεν σπούδαζαν, αλλά ούτε έκαναν κάποια εκπαίδευση, όπως προκύπτει από στοιχεία έκθεσης του Center for Economic Policy and Research. Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο κατά 740.000 ή 24%, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μη ενεργά ποσοστά νεολαίας είναι ένα ανησυχητικό σημάδι για το μέλλον της οικονομίας, καθώς δεν αποκτούν κρίσιμες επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον, ενώ υψηλά ποσοστά μπορούν να καλλιεργήσουν εύφορα περιβάλλοντα για κοινωνικές αναταραχές.

Η αύξηση το τελευταίο τρίμηνο φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανεργία, καθώς οι νέοι ενήλικες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διψήφιο ποσοστό ανεργίας.

«Οι τρέχουσες και συνεχιζόμενες προσπάθειες ανάκαμψης πρέπει να στοχεύσουν περισσότερο να διασφαλίσουν ότι οι νέοι στη σημερινή διαφορετική εργατική τάξη μπορούν να βελτιώσουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους στην αγορά εργασίας και να ευημερήσουν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Simran Kalkat, συγγραφέας της έκθεσης.

Ωστόσο, ενώ το ποσοστό έχει μειωθεί από την κορυφή του Απριλίου του 2020, η πρόοδος στη μείωση των φυλετικών ανισοτήτων δεν ήταν τόσο ομοιόμορφη. Σχεδόν το 1/4 των Αφροαμερικανών νέων ήταν ανενεργό το τελευταίο τρίμηνο, από 20,9% την ίδια περίοδο του 2020. Το ποσοστό για τους Ισπανόφωνους σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ήταν λίγο κάτω από το 20% και περίπου στο 16% για τους Λευκούς Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider