EU4Health: Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας με προϋπολογισμό 312 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EU4Health: Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας με προϋπολογισμό 312 εκατ. ευρώ
Το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health προβλέπει 312 εκατ. ευρώ για την ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις, την πρόληψη νόσων, για συστήματα υγείας και υγειονομικό προσωπικό, καθώς και για την ψηφιοποίηση.

Από σήμερα, το πρόγραμμα EU4Health θα παρέχει χρηματοδότηση για πιο σύγχρονα και ανθεκτικά συστήματα υγείας, για παρεμβάσεις στήριξης της ετοιμότητάς μας απέναντι σε υγειονομικές κρίσεις και για πιο αποφασιστική δράση της ΕΕ στη μάχη κατά του καρκίνου. Το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health προβλέπει 312 εκατ. ευρώ για την ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις, την πρόληψη νόσων, για συστήματα υγείας και υγειονομικό προσωπικό, καθώς και για την ψηφιοποίηση.

Τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα θα καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την επιτήρηση των νόσων, την πρόληψη των ελλείψεων σε φάρμακα, την έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς σπάνιων νόσων, τη δοκιμή της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας και την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας.

Η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα ξεκινάμε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την υγεία στην ΕΕ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Το πρώτο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health ετοιμάζει το έδαφος για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Θα αξιοποιήσουμε τα διδάγματα που αντλήσαμε από την πανδημία του κορονοϊού επενδύοντας στην ετοιμότητα απέναντι σε κρίσεις. Θα οικοδομήσουμε καλύτερα, ισχυρότερα, ανθεκτικότερα και πιο ψηφιακά συστήματα υγείας με καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Και θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε τον αντίκτυπο του καρκίνου επενδύοντας στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου .” Το πρόγραμμα θα διαχειρίζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider