Ελλάδα
16-06-2021 | 18:19

Παράταση έως 2 Ιουλίου για τις πάγιες δαπάνες

Newsroom
Μοιράσου το
Παράταση έως 2 Ιουλίου για τις πάγιες δαπάνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της Α΄ φάσης του μέτρου στήριξης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών, προκειμένου να παρασχεθεί επιπλέον χρόνος στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, «με κοινή απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η ΚΥΑ ΓΔΟΥ504/28.5.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2236) και η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατείνεται έως τις 2 Ιουλίου 2021.

Σημειώνεται ότι ήδη οι υποβληθείσες αιτήσεις από επιχειρήσεις έχουν φθάσει περίπου τις 62.500, εκ των οποίων περίπου 43.000 είναι φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για επίπεδο που ανταποκρίνεται στους αρχικούς υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την περίμετρο των δικαιούχων. Ωστόσο, προς διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην εν λόγω παράταση, χωρίς να επηρεάζεται ο αρχικός σχεδιασμός, ο οποίος θέλει μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχει προχωρήσει και η Β´ φάση του εν λόγω εργαλείου και να έχει χορηγηθεί η στήριξη που θα προκύψει για τους δικαιούχους». 

Υπενθυμίζεται πως η  η αρχική προθεσμία έληγε στις 17 Ιουνίου αλλά ασκούνταν έντονες πιέσεις στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για παράταση. Και τούτο δεδομένης της δυσκολίας που αντιμετώπιζαν οι λογιστές για την υποβολή του εντύπου Ε3 το οποίο είναι προαπαιτούμενο του αιτήματος ενδιαφέροντος για το μέτρο των παγίων δαπανών.

Θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση των όρων και των ποσών χορήγησης και ακολούθως θα υπάρξει δεύτερον αίτημα από τους ενδιαφερόμενους

Το ποσό προς διανομή αρχικά είχε οριστεί στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Παράλληλα,  το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως «με σχετικές αποφάσεις θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έως τις 16 Ιουλίου 2021. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport”, μέσω σχετικής εφαρμογής η οποία αναμένεται να ανοίξει άμεσα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάγια ρύθμιση: Δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες της Εφορίας

Σταϊκούρας: Δεν θα ξεπεράσουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις πάγιες δαπάνες

MUST READ

Σχεδόν 8.000 αιτήσεις σε 4 μέρες για ρύθμιση χρεών - Με E1 και E9 «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για τους ευάλωτους