ΤΑΙΠΕΔ: «Βάζει μπρος» την αξιοποίηση του λιμένα Λευκίμμης στην Κέρκυρα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: «Βάζει μπρος» την αξιοποίηση του λιμένα Λευκίμμης στην Κέρκυρα
Ξεκινάει διαγωνισμός για την αναζήτηση και εξεύρεση τριών συμβούλων που θα βοηθήσουν το Ταμείο. Το μοντέλο παραχώρησης.

«Προσκλητήριο» για την αναζήτηση και εξεύρεση τριών συμβούλων για την αξιοποίηση του λιμένος Λευκίμμης στην Κέρκυρα απέστειλε το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι τρεις διαγωνισμοί που έβγαλε χτες στον «αέρα» (στην ιστοσελίδα του) το ΤΑΙΠΕΔ αφορούν στην πρόσληψη τεχνικού, νομικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης των περιφερειακών λιμενικών υποδομών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, οι οποίοι και θα παρέχουν υποστήριξη στο Ταμείο, ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του λιμένος Λευκίμμης. Προσφορές δύναται να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Ο Λιμένας Λευκίμμης βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα σε απόσταση 43χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Στον ΟΛΚΕ (ένας εκ των δέκα μη εισηγμένων Ανώνυμων Εταιρειών Οργανισμών Λιμένος που έχουν μεταφερθεί, προς αξιοποίηση με μοντέλο παραχώρησης, στο ΤΑΙΠΕΔ) έχει ανατεθεί η διαχειριστική αρμοδιότητά του ο Λιμένας της Λευκίμης, μια λιμενική υποδομή στην περιοχή «Σπηλιά» και μια λιμενική υποδομή στην περιοχή «Ημερολιά».

Όπως αναγράφεται και στην πρόσκληση, μεταβιβάστηκε χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα υπο-παραχώρησης σε τρίτους, μέσω μίας ή περισσοτέρων, ταυτόχρονων ή διαδοχικών, συμβάσεων υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων ή/και λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΚΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider