Οικονομία | Ελλάδα
07-06-2021 | 20:08

Περ. Αττικής: 3 εκατ. ευρώ για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Πάρκου Τρίτση

Newsroom
Μοιράσου το
Περ. Αττικής: 3 εκατ. ευρώ για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Πάρκου Τρίτση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την επίσημη έναρξη των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης μήκους 1,5 χιλιομέτρου, του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης κήρυξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οι παρεμβάσεις βιοκλιματικού χαρακτήρα  είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Από το ποσό αυτό χρηματοδοτούνται και τα έργα στεγάνωσης τα οποία είναι προϋπολογισμού 829.410 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της έναρξης των εκδηλώσεων  «Στόχος μας είναι η Αττική να γίνει μια πράσινη Περιφέρεια Υγείας και ευζωίας. Σε ένα χρόνο από σήμερα το Πάρκο θα έχει μετεξελιχθεί σε ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλης της Αττικής. Το  Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργα και πράξεις. Σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη ενός μεγάλου έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργάζεται στενά με τη Διοίκηση του Ταμείου, με το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και με τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού προκειμένου να μετατραπεί το Πάρκο σε πρότυπο και ένα πόλο άθλησης, αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τα περιβαλλοντικά έργα, η βιοκλιματική ανάπλαση, η εξασφάλιση υδροδότησης από το Δήμο Ιλίου με 1000 κυβικά νερού ημερησίως και η ανάπλαση του θεάτρου, αποτελούν την απάντηση μας στην απραξία των προηγούμενων ετών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.