Σταϊκούρας: Δεν θα ξεπεράσουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις πάγιες δαπάνες

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Δεν θα ξεπεράσουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις πάγιες δαπάνες
Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλλε την παράταση των ενοικίων και για το μήνα και για τον μήνα Ιούνιο.

Μετά τις 17 Ιουνίου θα πρέπει να ακολουθήσει η 2η φάση στις αρχές Ιουλίου για την πίστωση των ποσών πληρωμής των υποχρεώσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha για την πίεση περί παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος στο μέτρο των παγίων δαπανών (που προϋποθέτει την υποβολή του νέου Ε3).

Επισήμανε πως δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παράτασης, αλλά πρόσθεσε πως κάθε φορά η κατάσταση επανεξετάζεται ανάλογα με τα δεδομένα, αφήνοντας ένα παράθυρο για αλλαγή στάσης αν αυτό χρειασθεί. Ωστόσο εξήγησε επίσης πως οι εταιρείες που μπορούν να ενταχθούν είναι περιορισμένες, έως 50.000 με βάση τα σημερινά στοιχεία, αφού απαιτεί πτώση τζίρου 30% και ζημιογόνα χρήση μετά την προσμέτρηση των μέτρων στήριξης.

Προανήγγειλλε την παράταση των ενοικίων και για το μήνα και για τον μήνα Ιούνιο. Αλλά όπως είπε προς το παρόν φαίνεται πως θα είναι ο τελευταίος μήνας χρήσης του εν λόγω μέτρου.

Για την παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας ανά την ΕΕ είπε πως ήδη όλες οι χώρες κινούνται στη βάση της ευελιξίας και το 2022. Για την αλλαγή δημοσιονομικών κανόνων ανέφερε πως θα ανοίξει η συζήτηση το 2ο εξάμηνο.

Για την έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας που ανακοινώνεται αύριο είπε πως θα είναι θετική και θα οδηγήσει στο πακέτο «δόσεων». Συστάσεις θα υπάρχουν, ανέφερε, για τις επόμενες αξιολογήσεις.

Για το πακέτο του τουρισμού, είπε πως «κινούμαστε συνεκτικά ως κυβέρνηση» και είναι επιτυχία που εξασφαλίσθηκαν επιπλέον πόροι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider