Κίνα: Υποχώρησε ο PMI τον Μάιο εξαιτίας των νέων παραγγελιών εξαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Υποχώρησε ο PMI τον Μάιο εξαιτίας των νέων παραγγελιών εξαγωγών
Ο υποδείκτης για τις τις νέες παραγγελίες εξαγωγών έπεσε στις 48,3 μονάδες, από τις 50,4 μονάδες τον Απρίλιο.

Μικρή πτώση, κοντά στις εκτιμήσεις, κατέγραψε ο δείκτης για τη βιομηχανική δραστηριότητα τον Μάιο, επηρεασμένος από την αδύναμη ζήτηση της αγοράς, ειδικά εξαιτίας των περιορισμένων διεθνών παραγγελιών.

Ο βιομηχανικός PMI της Κίνας έπεσε στις 51,0 μονάδες, σε σχέση με τις 51,1 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις 51,1 μονάδες που «έβλεπαν» οι εκτιμήσεις αναλυτών της Wall Street Journal, όμως παρέμεινε πάνω από το ορόσημο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει τη διεύρυνση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση, για 15ο συνεχόμενο μήνα.

Ο υποδείκτης που μετράει την παραγωγή κατέγραψε άνοδο στις 52,7 μονάδες, από 52,2 τον Απρίλιο, την ώρα που οι συνολικές νέες παραγγελίες σημείωσαν πτώση στις 51,3 μονάδες, από τις 52,0 μονάδες τον Απρίλιο.

Ο υποδείκτης για τις τις νέες παραγγελίες εξαγωγών έπεσε στις 48,3 μονάδες, από τις 50,4 μονάδες τον Απρίλιο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες που βρισκόταν πάνω από τις 50 μονάδες.

Στον μη-μεταποιητικό PMI, ο οποίος περιλαμβάνει υπηρεσίες και την κατασκευαστική δραστηριότητα υπήρξε αύξηση στις 55,2 μονάδες, από 54,9 τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider