Ελλάδα
14-05-2021 | 15:12

Γ. Κωνσταντάντος: Η επένδυση του Ελληνικού θα δεκαπλασιάσει τα έσοδα του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Newsroom
Μοιράσου το
Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης στο Φόρουμ των Δελφών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού και πόσο αυτή θα συνεισφέρει στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και στην ευρύτερη περιοχή, μίλησε ο δήμαρχος  Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν υπάρχουν άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα, σε περίπου 7 εβδομάδες θα πέσουν υπογραφές για το Ελληνικό» σημείωσε.

«Από την αρχή ήμασταν υπέρ της επένδυσης αλλά με προϋποθέσεις» ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος. Όπως τόνισε, πάγιο αίτημα του δήμου  είναι να επιστραφούν οι εκτάσεις του Ελληνικού που παραχωρήθηκαν για να προχωρήσει η επένδυση. «Το μητροπολιτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων που θα είναι ελεύθερο για τους πολίτες, η κατασκευή Ποντιακού Μεγάρου και η επαναστέγαση δομών του δήμου είναι τα κύρια αιτήματά μας».

Για την μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει για τον δήμο η επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Κωνσταντάτος πρόσθεσε πως θα δεκαπλασιάσει τα έσοδα των ταμείων του δήμου καθώς τα προηγούμενα χρόνια, όπως συμπλήρωσε «αισθανόμασταν ως φτωχοί συγγενείς παίρνοντας λίγα δημοτικά τέλη από το παλιό αεροδρόμιο και κόβοντας καμία κλήση».

«Οι επενδύσεις θέλουμε να σέβονται τους κατοίκους, το περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής» πρόσθεσε, τονίζοντας πως για τα αιτήματα του δήμου βρήκε ανταπόκρισή τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην πιστοποίηση των 100 χλμ μονοπατιών του Υμηττού που τρέχει ο δήμος, καθώς όπως τόνισε «κουμπώνει» με την επένδυση. «Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ένας φυσιολάτρης θα βρίσκεται από τον Υμηττό, στο μητροπολιτικού πάρκο του Ελληνικού και στη θάλασσα» κατέληξε. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 5+1 μεταρρυθμίσεις-κλειδιά της ενισχυμένης εποπτείας -Εργασιακό, Ελληνικό, Εγνατία, Κτηματολόγιο, Τράπεζες και Σχέδιο Ανάκαμψης

Αθανασίου (Lamda): «Σε επτά εβδομάδες η μεταβίβαση για το Ελληνικό»

Bloomberg: Το Ελληνικό είναι το μεγάλο τεστ της ανάκαμψης μετά την πανδημία

MUST READ

Mohegan: Το 2025-2026 τα εγκαίνια του Καζίνο (IRC) στο Ελληνικό

Κωνσταντάτος: Το ξεκίνημα των έργων στο Ελληνικό θα σηματοδοτήσει την ήττα του λαϊκισμού