Ελλάδα
11-05-2021 | 21:34

Γ. Θωμάς: Έρχονται χαμηλότεροι συντελεστές φορολογίας για παραγωγή πράσινων πηγών ενέργειας

Newsroom
Μοιράσου το
Γεράσιμος Θωμάς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεράσιμος Θωμάς, μιλώντας στο 6ο Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι η φορολογία μπορεί να λειτουργεί συχνά και σαν αντικίνητρο και να οδηγεί σε παραγωγή και κατανάλωση ρυπογόνων μορφών ενέργειας.

Στόχος, όπως τόνισε, είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανέβουν οι μίνιμουμ φορολογικοί συντελεστές στα ρυπογόνα αυτά καύσιμα. Η Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο, έχει ήδη πολύ ψηλούς συντελεστές και έτσι δεν θα επηρεαστεί, ενώ μπορεί αντίθετα να διατηρήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα εντός της Ε.Ε.

Ο κ. Θωμάς περιέγραψε συνοπτικά μία σειρά από προτάσεις που αναμένονται τον Ιούλιο από την Κομισιόν και έχουν στόχο την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την κατάργηση των εξαιρέσεων και εκπτώσεων για διάφορες ρυπογόνες μορφές ενέργειας, φορολογικά κίνητρα με χαμηλότερους συντελεστές για παραγωγή πράσινων πηγών ενέργειας αλλά και τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις εισαγωγές από τρίτες χώρες.

«Η ελληνική πολιτική είναι μία από τις πιο πράσινες εντός της Ε.Ε. και αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες», επισήμανε κλείνοντας ο κ. Θωμάς..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θωμάς: Επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση με ιδιωτικές επενδύσεις

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς

Θωμάς: Επενδύσεις 8 δισ. ευρώ για δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης την επόμενη δεκαετία

MUST READ

ΔΕΗ: Άλμα 165% στα EBITDA το 2020 «έφερε» το βελτιωμένο μεικτό περιθώριο και οι μειωμένες δαπάνες για καύσιμα και ρύπους

Υπό αμφισβήτηση οι χαμηλές καταναλώσεις και οι ρύποι των plug in υβριδικών αυτοκινήτων