Τέλη Μαΐου οι προσφορές για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, ύψους 159 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλη Μαΐου οι προσφορές για τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, ύψους 159 εκατ. ευρώ
Μικρή παράταση στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τον μεγάλο διαγωνισμό, μέσω ΣΔΙΤ, της «Κτιριακές Υποδομές».

Για τα τέλη Μαΐου ορίστηκε η ημερομηνία υποβολής προσφορών για έναν μεγάλο διαγωνισμό, ύψους σχεδόν 160 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά στην κατασκευή «πακέτου» 17 σχολικών μονάδων, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε εννέα δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός προωθείται από τον φορέα «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη διαδικασία να παίρνει μια μικρή παράταση για τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση (στη Διαύγεια, ημερομηνία 27/04), το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ αποφάσισε τη μετάθεση της Ημερομηνίας Υποβολής Φακέλου Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και της Ημερομηνίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος- Α΄ Φάση Διαγωνισμού για το Έργο «Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Δεκαεπτά Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΣΔΙΤ».

Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η Δευτέρα 31η Μαΐου 2021 και ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος η Δευτέρα 7η Ιουνίου 2021. Σημειώνεται, ότι αρχικά η καταληκτική ημέρα κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν στις 11 Μάιου 2021. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη. Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων.

Σημειώνεται ότι θα είναι τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευαστούν με το μοντέλο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αττικής και άλλων περιοχών. Να αναφέρουμε ότι τα 17 σχολεία βρίσκονται σε περιοχές όπως, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι Νεάπολης Συκεών, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Ωραιόκαστρου, Καλαμαριάς, Θέρμης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Πυλαίας Χορτιάτη κ.α.

Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις:
(α) την A’ Φάση (Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Προεπιλογή), κατά την οποία θα υποβληθεί Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους και
(β) τη Β’ Φάση (Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση), με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.

Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί οδικά έργα 1,5 δισ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ – Η κατασκευαστική «μάχη»

Στην τελική ευθεία το mega - ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ Ultra Fast Broadband

gazzetta
gazzetta reader insider insider