Τρ. Πειραιώς: Οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία
Τις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία απαριθμεί στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Τρ. Πειραιώς.

Τις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία απαριθμεί στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η Τρ. Πειραιώς.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία αναμένεται να κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 3,8% το 2021 και 5,0% το 2022.

Ταυτόχρονα, στο Fiscal Monitor το ΔΝΤ εκτιμά επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2022 της τάξεως του 0,3% και σταδιακά θα αυξάνεται για να φθάσει στο 1,5% το 2026.

Η εικόνα αυτή του ΔΝΤ ενισχύει την άποψη ότι η Ελλάδα πιθανόν δεν θα κληθεί να επιστρέψει σε στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ μεσομακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περιθώρια δημοσιονομικής χαλάρωσης.

Στις θετικές εξελίξεις για την οικονομία συγκαταλέγονται: (α) η αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Ελλάδας από την S&P στις 23.04 στη βαθμίδα 'BB' από 'BB-' με θετικές προοπτικές, (β) η υπογραφή συμφωνίας στις 12.04.21 για τη διαχείριση επενδύσεων ύψους €5,0 δισεκ., στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αποτελεί την πρώτη συμφωνία με αυτό το αντικείμενο μεταξύ της ΕΤΕ και κράτους-μέλους και (γ) η εισήγηση της Ε.Ε. στις 30.03 για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE, ύψους €2,5 δισ., με αποτέλεσμα η συνολική ενίσχυση, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, να ανέλθει στα €5,2 δισ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider