Τσακλόγλου: Project manager, έμπειροι συνταξιούχοι, προσλήψεις, bonus και ιδιώτες στον ΕΦΚΑ

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακλόγλου: Project manager, έμπειροι συνταξιούχοι, προσλήψεις, bonus και ιδιώτες στον ΕΦΚΑ
Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, εξετάζεται και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, μέσω πιστοποιημένων δικηγόρων και φοροτεχνικών, για την υποβοήθηση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων.

Το «οπλοστάσιο» του υπουργείου Εργασίας για την επιτάχυνση έκδοσης εκκρεμών συντάξεων παρέθεσε υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Βιλιάρδου της «Ελληνικής Λύσης»: στην μάχη κατά της γραφειοκρατίας ρίχνονται 186 νέοι υπάλληλοι, επιστρατεύονται 100 συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι έμπειροι στην απονομή συντάξεων, δίνεται bonus σε όσους δουλέψουν παραπάνω ώρες, ενώ την εποπτεία έχει project manager. Ακόμα και η συνδρομή πιστοποιημένων δικηγόρων εξετάζεται σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι η ψηφιακή πλατφόρμα για εκείνους που δεν έχουν οριστικοποιήσει μέχρι σήμερα την αίτηση τους, όσο και για εκείνους για τους οποίους εκκρεμεί η σύνταξη θα παραμείνει ανοιχτή.

Ειδικά για το θέμα επιτάχυνσης εκκρεμών συντάξεων ο κ. Τσακλόγλου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί ειδική ομάδα εκατό συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με εμπειρία σε θέματα απονομής συντάξεων. Αναμένεται η ενίσχυση των τμημάτων απονομής συντάξεων με εκατόν ογδόντα έξι (186) νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί χρηματικό μπόνους στους υπαλλήλους που θα ασχοληθούν με όλα τα στάδια ωρίμανσης των συνταξιοδοτικών φακέλων πέραν της κανονικής τους απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, έχει συγκροτηθεί Ειδική Ομάδα Έργου με επικεφαλής project manager ειδικά για τις εκκρεμείς συντάξεις, ενώ εξετάζεται και η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, μέσω πιστοποιημένων δικηγόρων και φοροτεχνικών, για την υποβοήθηση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων.

Ο κ. Τσακλόγου έδωσε στοιχεία για την έκδοση ψηφιακών συντάξεων αλλά και για τις αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης ενώ υπογράμμισε ότι η προκαταβολή της εθνικής σύνταξης δεν σχετίζεται με τη χορήγηση της προσωρινής σύνταξης.

«Η προσωρινή σύνταξη είναι άλλο πράγμα, είναι ένα ανακουφιστικό μέτρο που σχετίζεται με την καθυστέρηση της έκδοσης οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης. Υπενθυμίζω ότι δικαιούχοι προκαταβολής εθνικής σύνταξης είναι όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, καθώς και όλοι οι ασφαλισμένοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί απόφαση χορήγησης προσωρινής σύνταξης. Τα ποσά αφορούν και αναδρομικά, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης. Δηλαδή, αν το υποβάλετε τώρα και είχατε δέκα μήνες νωρίτερα που είχατε υποβάλλει την αίτηση συνταξιοδότησης, μπορείτε αναδρομικά να πάρετε και τους δέκα αυτούς μήνες».

Ανοιχτή η ψηφιακή πλατφόρμα και μετά τις 31 Μαρτίου

Ο Π. Τσακλόγου υπενθύμισε ότι η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή τόσο για εκείνους που δεν έχουν οριστικοποιήσει μέχρι σήμερα την αίτηση τους, όσο και για εκείνους για τους οποίους εκκρεμεί η σύνταξη, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και να τη λάβουν στο μέλλον.

«Επειδή είχε κυκλοφορήσει πολύ και στον Τύπο, ότι ήταν μέχρι 31 Μαρτίου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου ήταν για αυτούς που θα εκκαθαριστεί και θα πάρουν πριν από το Πάσχα τα χρήματά τους. Η πλατφόρμα, όμως, παραμένει ανοιχτή και είναι και για μελλοντική χρήση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider