Τσακλόγλου: Έχουν ήδη εκδοθεί 25.000 ψηφιακές συντάξεις και 44.593 αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακλόγλου: Έχουν ήδη εκδοθεί 25.000 ψηφιακές συντάξεις και 44.593 αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης
Μόνο από το υπουργείο Εργασίας «δόθηκαν 7,1 δισ. ευρώ σε 3.000.000 συμπολίτες μας που είναι σε αναστολή», δήλωσε ο υφυπουργός, μιλώντας στη Βουλή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη εκδώσει τις πρώτες 25.000 ψηφιακές συντάξεις, ενώ έχουν κατατεθεί 44593 αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.

Ο αριθμός των κύριων συντάξεων που εκκρεμούν έπεσε από 155.000, «έπεσε» , σε 139.000 τον Ιανουάριο. Από τις αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που κατατέθηκαν μέσα σε 21 ημέρες οι 36.088 θα λάβουν προκαταβολή και αναδρομικά πριν το Πάσχα. Όσων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν ήταν γιατί ελάμβαναν ήδη σύνταξη, είτε οι αιτήσεις αφορούσαν διεθνείς συντάξεις που δεν εντάσσονταν εξ αρχής στις εντασσόμενες κατηγορίες, είτε εκκρεμούσε η απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από την αρμόδια Επιτροπή των ΚΕΠΑ. Οι περισσότερες αιτήσεις αφορούσαν ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ (12.300 αιτήσεις), του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (8.900 αιτήσεις), και του τέως ΟΑΕΕ (8.500 αιτήσεις).

Ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας της πανδημίας σημείωσε ότι μόνο από το υπουργείο Εργασίας «δόθηκαν 7,1 δισ. ευρώ σε 3.000.000 συμπολίτες μας που είναι σε αναστολή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημόσιας παρέμβασης που έγινε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απαντώντας στις επίμονες παρατηρήσεις του βουλευτή Α. Μουλκιώτη του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «πληττόμενοι με αύξηση τζίρου δεν μπορούν να λάβουν ενισχύσεις. Εάν εσείς έχετε κάποια συγκεκριμένη καταγγελία ότι επιχείρηση με αύξηση τζίρου έλαβε ενισχύσεις παρακαλώ να μας την γνωστοποιήσετε» σημείωσε ο κ. Τσακλόγλου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider