Αποκλιμάκωση στον δείκτη «φόβου» του ΚΕΠΕ για τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκλιμάκωση στον δείκτη «φόβου» του ΚΕΠΕ για τον Φεβρουάριο
Τα στοιχεία του Κέντρου δείχνουν μείωση της αβεβαιότητας για την πορεία της ελληνικής αγοράς.

Σημαντική πτώση κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο δείκτης «φόβου» για την ελληνική οικονομία που καταρτίζει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΚΕΠΕ, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 23,86%, επίπεδα χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου του (από τον Ιανουάριο του 2004) για την ελληνική αγορά, ο οποίος είναι στο 32,98%.

Όπως σημειώνεται σχετικά από το Κέντρο, «η εξέλιξη του δείκτη αποτυπώνει μείωση της αβεβαιότητας για την πορεία της ελληνικής αγοράς».

Εξάλλου, ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης του ΚΕΠΕ, που παρέχει πρόδρομες ενδείξεις για την πορεία και τις μεταστροφές στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα, υποχώρησε για τον Νοέμβριο του 2020.

Η πτώση του ΣΔΠ, η αντανακλά εν μέρει τη βραχυπρόθεσμη επιδείνωση των προοπτικών για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας της επιβολής νέων έκτακτων μέτρων περιορισμού ή/και αναστολής της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη χώρα.

Παράλληλα, ενσωματώνει την επίδραση της έλευσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας Covid-19 που ενισχύει την απορρέουσα αβεβαιότητα αναφορικά με τη συνολική εξέλιξη της συνδεόμενης υγειονομικής κρίσης» σημειώνει το ΚΕΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider