Λαμπίρης: Το ΤΑΙΠΕΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην ανάκαμψη

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαμπίρης: Το ΤΑΙΠΕΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην ανάκαμψη

«Το ΤΑΙΠΕΔ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επιστροφή στην ανάκαμψη» δεσμεύθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Ριχάρδος Λαμπίρης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Capital Link Forum, ο κ. Λαμπίρης παραδέχθηκε πως το 2020 αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος, λόγω της πανδημίας, για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας, ωστόσο τόνισε με βεβαιότητα πως «το 2021 περιμένουμε μια σειρά από σημαντικά έργα να ‘ωριμάσουν’».

«Θα συνεχίσουμε με διαφάνεια το έργο μας»

«Θα συνεχίσουμε με διαφάνεια το έργο μας», τόνισε, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Λαμπίρης, σημειώνοντας πως καίριες αποκρατικοποιήσεις ενισχύουν – πέρα από την οικονομική – και τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.

Σημαντικό το αμερικανικό ενδιαφέρον

Ο Διευθύνων Σύμβουλος στάθηκε για μια ακόμη φορά στο έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την αμερικανική «παρουσία» τόσο στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας που «έτρεξαν» πρόσφατα, όσο και στο γεγονός ότι η αμερικανική Μοhegan Gaming and Entertainment αναδείχθηκε - από κοινού με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - προσωρινός ανάδοχος στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας Καζίνο στο Ελληνικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider