Ριχάρδος Λαμπίρης: Αρχές του 2021 οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια Ηρακλείου και Βόλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ριχάρδος Λαμπίρης: Αρχές του 2021 οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια Ηρακλείου και Βόλου
Στις 17 Ιουλίου το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

«Γκάζι» για την ιδιωτικοποίηση ακόμη περισσότερων περιφερειακών λιμένων πατάει η Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει το status της ως διαμετακομιστικό κέντρο και να τονώσει την οικονομία της, μετά τη δεκαετή κρίση και το αιφνιδιαστικό «σοκ» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

«Στις αρχές του 2021 στοχεύουμε στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση δύο ακόμη λιμανιών – του Ηρακλείου και του Βόλου», δήλωσε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, στις 17 Ιουλίου, το Ταμείο ανακοίνωσε την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε επίσης:

«Με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμένων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση – ήδη – των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή», σχολιάζει ο κ. Λαμπίρης.

«Η αξιοποίηση των λιμανιών θα φέρει ανάπτυξη, καθώς (τα λιμάνια) φέρουν σημαντικές προοπτικές», προσθέτει ο ίδιος.

Η πανδημία του κορονοϊού

«Η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο το δημόσιο συμφέρον», έσπευσε να επισημάνει ο κ. Λαμπίρης, ερωτηθείς για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός projects που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider