Οικονομία | Ελλάδα
07-04-2020 | 09:19

5 αριθμοί που δείχνουν τη ζημιά που προκαλεί ο κορονοϊός στην οικονομία

Μοιράσου το
5 αριθμοί που δείχνουν τη ζημιά που προκαλεί ο κορονοϊός στην οικονομία

Η οικονομική «ζημιά» που προκαλεί ο κορονοϊός δεν περιορίζεται στις χρηματιστηριακές αγορές.

Στην Ελλάδα το Χρηματιστήριο έχει καταγράψει απώλειες 41% από τις αρχές του έτους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται όλες οι διεθνείς αγορές με βίαιες πτώσεις και ανακάμψεις. 

Η έντονη μεταβλητότητα, που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οδήγησε τελικά σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να μοιάζουν ανήμποροι να «ξορκίσουν» το κακό που έχει σπείρει διεθνώς η πανδημία του κορονοϊού.

Χωρίς σαφή γραμμή κινήθηκαν και οι επενδυτές στην Wall street την Παρασκευή, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση. Οι δείκτες κινούνται οριακά σε αρνητικό έδαφος.

Οι φόβοι όλων για τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού ανεργίας επιβεβαιώθηκαν στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Όμως δεν είναι μόνο οι χρηματιστηριακές αγορές που πλήττονται...

Δείτε 5 αριθμούς που δείχνουν την ευρύτερη «ζημιά» στην οικονομία, σύμφωνα με το Forbes:

Πρόκειται για την τιμή του πετρελαίου που κατρακύλησε στα 34,36 δολάρια το βαρέλι, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από πτώση σχεδόν 50% στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες εξακολουθούν να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή, η Fed ανακοίνωσε πως περί τους 58.000 πελάτες έκαναν αίτηση για δάνεια, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων, μέσα σε λίγες ώρες. 

Πρόκειται για δάνεια που περιλαμβάνονται στα μέτρα οικονομικής ανακούφισης της κυβέρνησης, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Πρόκειται για το ποσοστό μείωσης των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

Καθώς οι καταναλωτές πιέζονται οικονομικά και ο φόβος για μία νέα σημαντική οικονομική ύφεση μεγαλώνει, τα στεγαστικά δάνεια δεν βρίσκονται στις προτεραιότητες τους. 

Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να περιμένουν όσοι δεν λάβουν με άμεση κατάθεση το οικονομικό βοήθημα των 1.200 δολαρίων. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργείου, οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα λάβουν μία επιταγή επιδόματος σε διάστημα που μπορεί να φτάσει τις 20 εβδομάδες. 

Πρόκειται για τις 10 εκατ. θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.