Eurobank: Ηπιότερη η ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ηπιότερη η ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις

Ηπιότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣΑ) αναμένεται να αποδειχθεί η ύφεση για το σύνολο του 2015, τονίζει η Eurobank στην τακτική της έκδοση «7 ημέρες Οικονομία».

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, σύμφωνα με τις μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η ελληνική οικονομία το 2016 θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια ύφεσης, ήτοι αρνητικών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τα τελευταία εννέα έτη. Πιο αναλυτικά για το 2015 υπάρχει ταύτιση των εκτιμήσεων των δύο οργανισμών για ύφεση -1,4%. Για το 2016 η ΕΕ προβλέπει μείωση -1,3% του πραγματικού ΑΕΠ ενώ η εκτίμηση του ΟΟΣΑ αποκλίνει οριακά στο -1,2%. Τέλος, για το 2017 οι δύο οργανισμοί αναμένουν θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης της τάξης του 2,7% και 2,1% αντίστοιχα.

Ωστόσο, όπως εκτιμά η Eurobank λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δημοσίευση των εθνικών λογαριασμών του γ’ τριμήνου 2015 (ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης -0,5% και -0,4% σε όρους τριμηνιαίας και ετήσιας μεταβολής αντίστοιχα) η ύφεση για το σύνολο του έτους αναμένεται να αποδειχτεί ηπιότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider