Με νέα υψηλά «φλερτάρει» το βρετανικό νόμισμα την Τρίτη, με τους επενδυτές ωστόσο να προειδοποιούν πως τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για τη στερλίνα, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Ειδικότερα, την Τρίτη, το βρετανικό νόμισμα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,25 δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, όσο μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού διεθνώς.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit. Ωστόσο, οι προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές.

Δύσκολη εξίσωση η συμφωνία για το Brexit

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η μεταβατική περίοδος για το Brexit ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, όπερ σημαίνει πως Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν περιθώριο έως τα τέλη Δεκεμβρίου για να συμφωνήσουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία που θα συμφέρει τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η δεύτερη επιλογή είναι να παραταθεί η μεταβατική περίοδος, ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως τις 30 Ιουνίου.

«Δεν προβλέπεται να σημειωθεί πραγματική πρόοδος στην κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών», σχολιάζουν οι αναλυτές της ING, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Όπως προβλέπουν, η παράταση της μεταβατικής περιόδου μοιάζει απίθανη, ενώ όσο οι διαπραγματεύσεις δεν θα οδηγούν πουθενά, τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις για τη στερλίνα.