Μπάφετ: Μην στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Μην στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «γκουρού» των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ κάνει δηλώσεις τέτοιου τύπου...

Αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δηλώνει ο «γκουρού» των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ, παρά την αδυναμία που χαρακτηρίζει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, κατά την ετήσια ενημέρωση μετόχων της Berkshire Hathaway, ο μεγιστάνας ιδρυτής της εταιρείας φέρεται να δήλωσε πως: «Παραμένω πεπεισμένος... τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Αμερική», τονίζοντας πως: «Στο τέλος, η απάντηση είναι: Μη στοιχηματίζετε ποτέ ότι θα χάσει η Αμερική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάφετ κάνει δηλώσεις τέτοιου τύπου, παρόμοιες δηλώσεις έκανε και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης του 2008, καλώντας τόσο επενδυτές, όσο και καταναλωτές να «επιμένουν αμερικανικά».

Ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2020

Ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η εταιρεία Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου, Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μεγάλο πλήγμα στις επενδυτικές δραστηριότητες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 49,75 δισ. δολαρίων, ή 30,653 δολάρια ανά μετοχή, αντανακλώντας μια ζημιά ύψους 54,52 δισ. δολαρίων από τον επενδυτικό βραχίονα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ένα χρόνο νωρίτερα, ήτοι το πρώτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 21,66 δισ. δολαρίων ή 13,209 δολαρίων ανά μετοχή.

«Πούλησα όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών»

Την πλάτη στις αεροπορικές εταιρείες γύρισε η Berkshire Hathaway, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Γουόρεν Μπάφετ.

«Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το CNBC, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για μερίδιο αξίας 4 δισ. δολαρίων, με θέσεις στις αεροπορικές United, American, Southwest και Delta Airlines.

«Ο κόσμος άλλαξε για τις αεροπορικές», δήλωσε ο Μπάφετ για να προσθέσει πως «δεν ξέρω πως άλλαξε, αλλά ελπίζω η κατάσταση να διορθωθεί με έναν λογικό τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider