O Γουόρεν Μπάφετ αποκαλύπτει: Πούλησα όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Γουόρεν Μπάφετ αποκαλύπτει: Πούλησα όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών
«Θαυμάζω τις αεροπορικές, αλλά όταν συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, όπως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, τότε οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα», δήλωσε ο Γουόρεν Μπάφετ.

Την πλάτη στις αεροπορικές εταιρείες γύρισε η Berkshire Hathaway, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Γουόρεν Μπάφετ.

«Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το CNBC, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόκειται για μερίδιο αξίας 4 δισ. δολαρίων, με θέσεις στις αεροπορικές United, American, Southwest και Delta Airlines.

«Ο κόσμος άλλαξε για τις αεροπορικές»

«Ο κόσμος άλλαξε για τις αεροπορικές», δήλωσε ο Μπάφετ για να προσθέσει πως «δεν ξέρω πως άλλαξε, αλλά ελπίζω η κατάσταση να διορθωθεί με έναν λογικό τρόπο».

«Θαυμάζω τις αεροπορικές, αλλά όταν συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, όπως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, τότε οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα», συμπλήρωσε. «Οι αεροπορικές εταιρείες δέχθηκαν πολύ μεγάλο πλήγμα από την επιβολή περιοριστικών μέτρων διεθνώς. Κάποια γεγονότα μας ξεπερνούν και δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε», σημείωσε.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, η Berkshire κατείχε 42,5 εκατομμύρια μετοχές (10%) στην American Airlines, 58, 9 εκατομμύρια μετοχές (9,2%) στη Delta, 51,3 εκατομμύρια μετοχές (10,1%) στη Southwest και 21,9 εκατομμύρια μετοχές (7,6% stake) στη United. Οι μετοχές των εν λόγω εταιρειών έχουν καταγράψει βουτιά 62,9%, 58,7%, 45,8% και 69,7% αντίστοιχα.

Ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων για τη Berkshire Hathaway

Στο μεταξύ, ζημιές – μαμούθ ύψους 50 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε το Σάββατο η εταιρεία Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου, Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επέφερε μεγάλο πλήγμα στις επενδυτικές δραστηριότητες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 49,75 δισ. δολαρίων, ή 30,653 δολάρια ανά μετοχή, αντανακλώντας μια ζημιά ύψους 54,52 δισ. δολαρίων από τον επενδυτικό βραχίονα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ένα χρόνο νωρίτερα, ήτοι το πρώτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 21,66 δισ. δολαρίων ή 13,209 δολαρίων ανά μετοχή.

Ωστόσο, για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν αύξηση 6% και διαμορφώθηκαν στα 5,87 δισ. δολάρια ή περίπου 2,624 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider