Ποιος χαίρεται για την αναβάθμιση Μηταράκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος χαίρεται για την αναβάθμιση Μηταράκη
Ο "Insider" αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από το νέο ρόλο του Νότη Μηταράκη

Η αναβάθμιση του Νότη Μηταράκη σε Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν κίνηση-ματ σε πολλά επίπεδα. Όπως που λένε, πέρα από την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα της Μετανάστευσης, έλυσε ακόμη ένα ζήτημα: αυτό της συνύπαρξης του κ. Μηταράκη με τον υπουργό του, κ. Γιάννη Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως μου λένε, οι διαφορές των δύο ανδρών ήταν όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ιδεολογικές, γεγοός που τους απομάκρυνε τόσο, ώστε να είναι ήδη από τον Αύγουστο του 2019 δύο.... ξένοι στο ίδιο υπουργείο.

Οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν ανύπαρκτες, οι συνεννοήσεις για υπηρεσιακά ζητήματα γίνονταν μόνο μέσω των επιτελείων τους, ενώ ποτέ δεν παραβρέθηκαν μαζί σε εκδηλώσεις φορέων του υπουργείου.

Κακή χημεία

Η διάψευση της τιτλοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters) τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυψε την κακή χημεία ανάμεσα στον Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό του, στον οποίο χρέωνε ότι αν δεν άνηκε στο περιβάλλον Σαμαρά δεν θα είχε θέση στην Κυβέρνηση.

Εντέλει αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνοντας οριστική λύση στο αταίριαστο «δίδυμο», ενώ ο Γ.Βρούτσης -για να έχει το κεφάλι του ήσυχο- θα αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας.

Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider