Insider Trading: Τι μάθαμε για τους Ισραηλινούς στην ενέργεια, το σκληρό μαρκάρισμα του SSM και το επόμενο βήμα του Πιτσιόρλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τους Ισραηλινούς στην ενέργεια, το σκληρό μαρκάρισμα του SSM και το επόμενο βήμα του Πιτσιόρλα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι ψάχνουν οι Ισραηλινοί στην ενέργεια, σε ποιους θα κάνει σκληρό μαρκάρισμα ο SMM και ποιο είναι το επόμενο βήμα του Πιτσιόρλα.

Τι ψάχνουν οι Ισραηλινοί στην ενέργεια

Επαφές με ισραηλινή εταιρεία έχει όπως μαθαίνω μεγάλος εγχώριος ενεργειακός όμιλος στο πλαίσιο της διερεύνησης τρόπων πώλησης ποσοστού του και σύναψης στρατηγικών συμμαχιών. Η ισραηλινή εταιρεία, όπως μου λένε, ξέρει πολύ καλά τα της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς αναπτύσσει εδώ και χρόνια έντονη δραστηριότητα στη Μεσόγειο στον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Σκληρό μαρκάρισμα από τον SSM

Πολύ πιο παρεμβατικός στα ελληνικά πράγματα θα γίνει όπως μου λένε ο SSM, μετά την άφιξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ. Αυτή η εικόνα έχει δοθεί σε συγκεκριμένους τραπεζίτες που θεωρούν ότι ο Αντρέα Ένρια το αφεντικό του SSM θα δείξει σύντομα πως αντιλαμβάνεται πολύ σοβαρά το ρόλο του ως επόπτης. Κατά τις ίδιες πηγές η παρεμβατικότητα αυτή δεν θα εξαντληθεί στο ζήτημα της μείωσης του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Καταλαβαίνω ότι ο έλεγχος θα επικεντρωθεί και σε ζητήματα διακυβέρνησης. Όπως μου έλεγε με νόημα ο άνθρωπός μου, «κοντός ψαλμός αλληλούια».

Το επόμενο βήμα του Πιτσιόρλα

Είτε ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, είτε ως υφυπουργός και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ο Στέργιος Πιτσιόρλας πάντα βρισκόταν πιο κοντά στην αγορά από οποιονδήποτε άλλον στην προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι μου λένε οι πηγές μου είναι φυσικό το επόμενο βήμα του κ. Πιτσιόρλα να είναι στην αγορά. Ο κ. Πιτσιόρλας αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση του ομίλου Avarieps, ο οποίος μεταξύ άλλων ελέγχει την αεροπορική εταιρεία Sky Express, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης καθώς και ξενοδοχεία. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα σε αυτή ή την επόμενη εβδομάδα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider