Insider Trading: Τι μάθαμε για τις «σκληρές» εθελούσιες, την Εθνική και το Λονδίνο και τις «καμπάνες» στα “Best Workplaces”

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τις «σκληρές» εθελούσιες, την Εθνική και το Λονδίνο και τις «καμπάνες» στα “Best Workplaces”
O “Insider” αποκαλύπτει γιατί αγριεύουν οι εθελούσιες στις τράπεζες, ποιοι θα είναι και ποιοι δεν θα είναι στο Λονδίνο με την Εθνική και πώς συνδυάζονται οι «καμπάνες» με τα “Best Workplaces”

Αγριεύουν οι εθελούσιες στις τράπεζες

Οι εθελούσιες στις τράπεζες ξεκίνησαν δυναμικά, αλλά –όπως μου λένε- τα παλιά «μεγαλεία» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και πέρα από τα χρήματα που μειώθηκαν, έχουν ζορίσει πολύ και οι όροι. Έτσι, όπως μαθαίνω, συστημική τράπεζα με μεγάλη ανάγκη για μείωση προσωπικού πρόσθεσε έναν ενδιαφέροντα όρο στο πρόγραμμα εθελούσιας που παραμένει «ανοιχτό»: οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν με «πακέτο» από την τράπεζα δεν επιτρέπεται να εργαστούν για έναν χρόνο σε άλλη τράπεζα! Είναι γνωστό πόσες μεταγραφές γίνονται μεταξύ των τραπεζών, ειδικά για τα υψηλόβαθμα στελέχη και ειδικά προς την κατεύθυνση μιας… συγκεκριμένης τράπεζας που πληρώνει αδρά.

H Εθνική, το Λονδίνο, το ΛΕΠΕΤΕ και οι απουσίες

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζονται στην Εθνική Τράπεζα για το investor day της Πέμπτης. Και όπως μου λένε, το ηθικό είναι ακμαιότατο. Λίγο η εθελούσια που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, λίγο οι αναβαθμίσεις, αυτό που μαθαίνω είναι ότι το κλίμα είναι θετικό. Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι ότι δεν θα είναι… μόνοι τους. Όπως μαθαίνω, συνδικαλιστές της τράπεζας έχουν ήδη στείλει επιστολές στην Πρεσβεία στο Λονδίνο και αναμένεται να δώσουν το παρόν, με βασικό αίτημα να βρεθεί λύση για το ΛΕΠΕΤΕ. Από την άλλη, η εκδήλωση θα έχει και ηχηρές απουσίες. Όπως μαθαίνω, στο Λονδίνο δεν θα πάνε εκπρόσωποι του ΤΧΣ και αυτό –όπως μου λένε- λέει πολλά για τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Best Workplaces και «καμπάνα» για αθέμιτες πρακτικές

Οξύμωρος είναι όπως μου λένε ο χαρακτηρισμός «best workplaces» για ορισμένες επιχειρήσεις. Όπως μαθαίνω, γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, η οποία έχει «φάει καμπάνα» από τη γενική γραμματεία καταναλωτή για υπέρογκες ανατιμήσεις και έχει γίνει δέκτης παραπόνων πελατών της για αθέμιτες πρακτικές εντάσσεται στον κατάλογο με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Και, όπως μου λένε όσο και να ψάχνει κανείς την εξήγηση για αυτό, μία μόνο εκδοχή φαίνεται να είναι κάπως πιθανή: τα στελέχη απολαμβάνουν τόσο πολύ το καλό εργασιακό περιβάλλον που ξεχνούν να εξυπηρετήσουν ορθά τους πελάτες.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider