Ξεκίνησε ο «χορός» του book building: Το χρονοδιάγραμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε ο «χορός» του book building: Το χρονοδιάγραμμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του book building για τις τέσσερις τράπεζες που θα λάβουν μέρος στην ανακεφαλαιοποίηση, με τη Eurobank να προστίθεται τελευταία στην τετράδα την Πέμπτη.

Πρώτη στο «χορό» του book building μπήκε η Τράπεζα Πειραιώς, με τη διαδικασία της υποβολής προσφορών να ολοκληρώνεται πιθανότατα την Παρασκευή. Για αυξημένο ενδιαφέρον από τους επενδυτές κάνει λόγο η διοίκηση της τράπεζας και αισιοδοξεί ότι θα αντλήσει τα 1,6 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να καλυφθεί το βασικό σενάριο των 2,2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 600 εκατ. ευρώ από τη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων της.

Σήμερα, Τετάρτη, «άνοιξαν» το βιβλίο προσφορών τους στους επενδυτές η Alpha και Εθνική. Η Alpha Bank στοχεύει σε εξασφάλιση 2,74 δισ. ευρώ για να καλύψει πλήρως τις κεφαλαιακές της ανάγκες, έχοντας ως «μαξιλάρι» περίπου 1 δισ. ευρώ από το LME.

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι τα 1,6 δισ. ευρώ για την κάλυψη του βασικού σεναρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν 750 εκατ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων.

Έως την ερχόμενη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και η διαδικασία των γενικών συνελεύσεων των τεσσάρων ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

Γενικές συνελεύσεις:

14 Νοεμβρίου: Alpha Bank

15 Νοεμβρίου: Τράπεζα Πειραιώς

16 Νοεμβρίου: Eurobank

17 Νοεμβρίου: Εθνική Τράπεζα

Την αισιοδοξία της εξέφρασε και η κυβέρνηση, δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας των ανακεφαλαιοποιήσεων και την ομαλοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη από το Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από ό,τι έναν μήνα πριν και προέβλεψε ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα έχει πολύ θετική έκβαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider