Κορονοϊός: Καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας στο 1110

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας στο 1110
Σε λειτουργία έχει τεθεί το τηλεφωνικό κέντρο 1110 για ιατρική συμβουλευτική και καταγγελία φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο που προσφέρει ιατρικές συμβουλές για τον κορονοϊό, ενώ δίνει τη δυνατότητα να γίνουν τηλεφωνικές καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδιας, με την αρωγή των εταιρειών τηλεφωνίας και δεκάδων εθελοντών ιατρών.

Το τηλεφωνικό κέντρο αποτέλεσε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Στον αριθμό αυτό οι πολίτες, χωρίς χρέωση, έχουν τη δυνατότητα να ζητούν ενημέρωση σχετική με τον κορονοϊό, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και να αναφέρουν περιπτώσεις ατόμων που χρήζουν υποστήριξης.

Το βασικό μήνυμα του Κέντρου είναι: «Όχι πανικός. Συνεργασία, πειθαρχία, υπευθυνότητα». Λειτουργεί ως «μαξιλάρι απορρόφησης των κραδασμών», προσφέρει ενημέρωση, ψυχραιμία, οδηγίες και ο πολίτης δεν νιώθει εγκαταλειμμένος ενώ δεν επιβαρύνεται και το δημόσιο σύστημα Υγείας, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εθελοντές ιατροί που το λειτουργούν.

Με αφορμή τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει: «Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξής τους. Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, θα ενταθούν στοχευμένα οι έλεγχοι στην αγορά, ενώ παράλληλα θα γίνει χαρτογράφηση των ευπαθών ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη φροντίδας. Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μία γροθιά δίνουμε αυτή την εθνική μάχη και θα την κερδίσουμε».

2142142000 και 1110

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό 2142142000, του τηλεφωνικού κέντρου το οποίο στελεχώνουν εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (η «Αποστολή» θα διαθέσει ψυχολόγους) του Κοινωνικού παντοπωλείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην ενημέρωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών, στους οποίους θα παρέχεται συνεχείς ενημέρωση από το WEB TV του ΙΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider